Security Management 3

Security management

Unieke oplossingen

Security Management 4

Cyberveiligheid, maar ook privacy, moeten op een goede manier ingebed worden in de organisatie. We merken dat onze opdrachtgevers vaak in heel verschillende volwassenheidstadia zijn. Regelmatig worden we benaderd door iemand met een onrustig gevoel. ‘Doen we eigenlijk wel genoeg aan veiligheid?’ Andere opdrachtgevers moeten gecertificeerd zijn om bijvoorbeeld leverancier te kunnen blijven, zij kloppen bij ons aan met een juist heel concrete vraag. Wij vinden het belangrijk dat de balans tussen jouw business en cybersecurity de juiste is. Dát we je kunnen helpen weten we zeker. Hoe we dat gaan doen hangt af van jouw wensen en mogelijkheden.

Werkwijze

Security Management 4
Security Management 6

RISICO ANALYSE

Al 20 jaar helpen wij organisaties bij het in kaart brengen van risico's. Dat het goed in kaart brengen van risico's steeds complexer is geworden en meer omvat dan 20 jaar geleden begrijpt iedereen. Juist daarom is een goede risicoanalyse van een steeds groter belang. We brengen de risico's overzichtelijk in kaart en leren onze opdrachtgevers deze te begrijpen zodat er een beter strategische besluitvorming tot stand kan komen. Wij kijken altijd naar mensen, processen, techniek én naar de fysieke situatie. De risicoanalyse kan een aanzet zijn tot een certificeringstraject, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Security Management 7

CERTIFICERING

Standaarden als ISO27001, NEN7510 geven bedrijven en organisaties richting bij de bepaling van het beleid en de benodigde maatregelen voor een werkende governance, strakke risicobeheersing en veilige processen. Al jaren helpen wij onze opdrachtgevers met het creëren van voorwaarden om gecertificeerd te worden, te blijven én om aan normen te voldoen. We ondersteunen of nemen de lead in het ontwerpen en invoeren van een Information Security Management System (ISMS)


In januari 2020 is de BIO ingevoerd, deze vervangt de BIG, BIR, IBI en BIWA. Er is nu 1 normenkader voor informatiebeveiliging binnen de overheid.

En heb je iets gehoord over de nieuwe ISO27002? Weten of en wanneer je actie moet ondernemen?

Security Management 8

(INTERIM) CISO

Cyberveiligheid is een verantwoordelijkheid van de hele organisatie en ligt niet alleen bij de IT-afdeling. Daar zijn de meeste bedrijven inmiddels ook van overtuigd. Een CISO (Chief Information & Security Officer) speelt een sleutelrol als het gaat om cyberveiligheid. De CISO helpt bij het opzetten van de cyberstrategie. Hij/zij adviseert de directie en neemt de directie, medewerkers en stakeholders mee in het traject. Een CISO legt in begrijpelijke taal uit aan een directie welke risico’s een organisatie loopt, zodat de directie een weloverwogen keuze kan maken wat het juiste beveiligingsniveau is en welke risico’s (eventueel) aanvaardbaar zijn. Een CISO kan je ook helpen bij een certificeringstraject. Heb je (tijdelijk of deeltijd) behoefte aan een CISO? Neem eens contact op over de mogelijkheden.

Vragen over Security Management?

Security Management 9

Bij Vest denken wij graag met je mee. Neem gerust contact met ons op om eens verder te praten.

Actueel

Security Management 4
Security Management 11

De CMDB voor persoonsgegevens.

Security Management 12

Lees hier alle tips over het opslaan van data.

Security Management 13

Wij zijn op zoek naar een senior security specialist.

Copyright 2023 Vest | Privacybeleid | Algemene voorwaarden