Cybercriminaliteit in de horeca
Cybercriminaliteit in de horeca 3
Cybercriminaliteit in de horeca 4

Voor veel horecaondernemers is cybercriminaliteit een ver-van-mijn-bed-show. Toch maakt de toenemende automatisering in de horeca ondernemers kwetsbaar voor cybercriminelen. 

Vest specialist Marcel van der Wal zet de belangrijkste risico’s voor horecaondernemers op een rij: 

  • (Onveilige) clouddienst
    Steeds meer horecaondernemers maken gebruik van clouddiensten. Maar wie zegt dat deze informatie daar veilig is? 
  • Betalingssysteem of camera’s worden gehackt
    Niet alleen je laptop, maar al je apparaten die verbonden zijn met het internet kunnen worden gehackt. 
  • Bedrijfsvoering loopt in de soep
    Vroeger communiceerde personeel in de horeca mondeling of op papier. Nu is veel digitaal georganiseerd, je wordt hiermee wel kwetsbaarder als horecaondernemer. 
  • Je laptop of tablet wordt gestolen
    Iemand heeft dan alle tijd om thuis rustig op jouw cloudapplicatie in te breken. 

Lees het volledige artikel en alle risico’s in Misset Horeca

Meer berichten:

Cybercriminaliteit in de horeca 5
Klantcase: Goudse verzekeringen
Cybercriminaliteit in de horeca 6
Grip on security: alles over de nieuwe 2022 versie van ISO27002 (E3)
Cybercriminaliteit in de horeca 7
Grip on security: security toen en nu (E2)

Copyright 2022 Vest | Privacybeleid | Algemene voorwaarden